Показване
2 Продукти

Сортиране по

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Да, диамантите, отгледани в лаборатория, са истински диаманти. Те имат същите физически, химически и оптични свойства като естествените диаманти, тъй като са създадени чрез процеси, които следват условията за образуване на естествените диаманти. Основната разлика между лабораторно отгледаните и естествените диаманти е в техния произход: единият се създава в лабораторни условия, докато другият се образува естествено в мантията на Земята за дълъг период от време.
Разпознаването на лабораторно отгледаните и естествените диаманти може да бъде предизвикателство, тъй като те имат почти идентични физически и химически свойства. Въпреки това, гемологичните лаборатории разработват техники за идентифициране на лабораторно отгледаните диаманти чрез сложни тестове и анализи.
Лабораторно отгледаните диаманти предлагат няколко предимства, които допринасят за тяхната нарастваща популярност. Някои от основните предимства включват: Те представляват модерна възможност и иновация в производството на бижута; Произвеждат се чрез по-устойчив процес; Са по-достъпни; Предлагат се в различни форми и размери; Поддържат същия блясък и красота като естествените диаманти.