Нова история за TEILOR, голяма стъпка за тези, които обичат бижутата
В над 25 години съществуване, които празнува през 2023 г., TEILOR се научи да прави неща за първи път, придобивайки повече от експертен опит в индустрията – като вдъхновява чрез смелост.Днес отваряме нова глава чрез визионерски акт: въвеждаме лабораторно отгледани диаманти в нашето портфолио.
Открийте тяхната
Естествени диаманти
и лабораторно отгледани диаманти
Поради очарованието си от диамантите и скъпоценните камъни, хората са си поставили ново предизвикателство: да възпроизведат елемент от природата в лаборатория, симулирайки процеса на създаване на диаманти. Милиарди години, концентрирани в няколко седмици. И успяха... За първи път през 1954 г.
Най-важното нещо?Не виждате никаква разлика между естествения диамант и диаманта, отгледан в лаборатория, когато ги поставите един до другТъй като последният се създава чрез прилагане на същото екстремно налягане и топлина, които съществуват в земната кора, молекулярната структура е идентична.
На естетическо и функционално ниво естествените диаманти и тези, създадени в лаборатория,са еднакви.
Всичко, което ги отличава, е техният произход.
5 неща, които трябва да знаете за лабораторно отгледаните диаманти
lab_grown.slider1Title1
КАК СЕ ПРАВЯТ
Тези диаманти се създават в специализирани фабрики и лаборатории, имитиращи естествените условия, при които се формира диамантът, за период от 1-4 седмици. Има два основни процеса за създаване на диаманти в лабораторията: метод HPHT (високо налягане и висока температура) и метод CVD (химическо отлагане на пари).Веднъж създадени, диамантите се обработват със същите инструменти и се пускат на пазара по същия начин като естествените диаманти.
ПО-ГОЛЯМО РАЗНООБРАЗИЕ ОТ РАЗКОЙКИ
Условията, при които се създават лабораторно отгледани диаманти, благодарение на напредналите технологии, предлагат голяма свобода по отношение на крайната форма на диаманта. Най-важният фактор тук е въображението на тези, които ги полират – благодарение на начина, по който са оформени, лабораторно отгледаните диаманти могат да имат най-креативните форми и изрезки, а бижутата, в които са интегрирани, ефектен дизайн.
СЕРТИФИКАТИ
Доказателство за доверие
Подобно на естествените диаманти, отгледаните в лаборатория диаманти се класифицират от GIA (Гемологичен институт на Америка) и IGI (Международен гемологичен институт), като се използва една и съща скала от 4C (цвят, чистота, шлифовка и тегло в карати). В допълнение, всеки лабораторен диамант има надпис „отгледан в лаборатория“ върху гривната си. Идентифицираните характеристики са отбелязани върху сертификата за бижута, което доказва качеството на диамантите и още веднъж факта, че имат статут на истински диаманти.
В индустрия с технологии, които никога няма да спрат да правят иновации, с големи обещания за бъдещето, възможности ще продължат да възникват.
И всяка от тях си заслужава да бъде проучена.
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Не можете да намерите търсения отговор? Моля, свържете се с нас.