Показване
0 Продукти

  Сортиране по

  ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
  Платината е рядък, благороден и ценен метал, известен със своята висока якост и отличителен външен вид. Бижутата от платина имат отличителен естествен блясък и елегантен вид. Имат сребристо-бял цвят и копринено покритие, което им придава изискан и изискан чар.
  И бялото злато, и платината са благородни метали, използвани за бижута, но има някои важни разлики между тях. Бялото злато всъщност е сплав от злато, смесена с други метали като сребро, мед и никел, за да му придаде бял цвят. Бялото злато е по-меко и по-леко от платината и е по-податливо на надраскване и загуба на блясък. Платината, от друга страна, е по-рядък и по-твърд метал от златото. То е по-твърдо и по-устойчиво на надраскване от бялото злато и има по-ярък естествен блясък. Платината също е по-устойчива на избледняване и загуба на блясък с течение на времето. В обобщение, както бялото злато, така и платината са добър избор за бижута, но платината обикновено се счита за по-издръжлива и устойчива от бялото злато.
  Едно от най-популярните платинени бижута е годежният пръстен. Платинените годежни пръстени са ценени заради своята красота, издръжливост и символизъм. Платината се счита за идеалния избор да придружава скъпоценен камък, като например диамант, тъй като те се допълват взаимно, което води до елегантен и вечен външен вид.
  За да се грижите за платинените бижута, се препоръчва да ги почиствате редовно, като ги измивате с топла вода и мек сапун и след това ги избърсвате с мека кърпа. Избягвайте контакт със силни химикали и съхранявайте бижутата отделно, за да предотвратите надраскване или повреда.