Показване
6109 Продукти

Сортиране по

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Изборът на скъпоценни камъни за златни бижута зависи от личните предпочитания и бюджет.Някои от най-популярните избори включват диаманти, сапфири, рубини, смарагди и аметисти.
Можете да носите златни бижута в комбинация с бижута от други метали, като платина или мед, но трябва да внимавате да ги комбинирате внимателно, за да създадете хармоничен външен вид. Важно е да вземете предвид характеристики като цвят, размер и форма на бижуто, за да избегнете прекалено натоварена или хаотична комбинация. Като цяло е по-безопасно да комбинирате подобни метали, но можете да експериментирате и да опитате други смеси.
Разликата между 14K, 18K и 24K злато се характеризира с чистотата на златото във всяко от тях. Четиринадесеткаратовото (14K) злато съдържа 14/24, или 58,5% чисто злато, докато 18-каратовото (18K) злато съдържа 18/24, или 75% чисто злато. 24-каратово (24k) злато е 100% чисто злато. 14K и 18K златни бижута са по-здрави и по-издръжливи от 24K злато, защото са добавени сплави за укрепване.
Разликата между жълтото злато, розовото злато и бялото злато е в състава на металите. Жълтото злато се състои главно от злато и мед, розовото злато е съставено от злато и паладий, а бялото злато е съставено от злато и други метали като сребро или паладий. Тази разлика в състава определя окончателния цвят на златото.
Други метали като сребро, мед или никел могат да се добавят към златото, за да го направят по-устойчиво и да променят цвета му. Те се наричат ​​сплави.
За да поддържате златните си бижута в добро състояние, е важно да ги поддържате правилно. Можете да започнете, като използвате специален почистващ разтвор или топла вода и мека четка, за да отстраните всички замърсявания или прах, натрупани върху тях. Препоръчително е да избягвате да носите златни бижута, докато почиствате или използвате химикали като парфюм или разтвори, съдържащи хлор. Когато не носите златни бижута, съхранявайте ги на сухо и тъмно място, като например чекмедже или кутия за бижута, за да избегнете износване от излагане на въздух или слънчева светлина. Избягвайте да носите златни бижута по време на спорт или тежки физически дейности, които могат да доведат до износване или деформация. Освен това ги проверявайте периодично за дефекти или износване и, ако е необходимо, отидете при бижутер, за да ги поправи или почисти професионално.

Златни бижута - елегантни аксесоари


Златните бижута са елегантни аксесоари, които успешно допълват всяка колекция. Без значение дали изберете бяло злато, жълто или розово, те ще бъдат дългосрочно инвестиране, тъй като златото е известно със здравината си. Колекциите на TEILOR включват минималистични бижута, както и изразителни брошки.