Показване
118 Продукти

Сортиране по

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Разликата между 14K, 18K и 24K злато е чистотата на златото във всяко от тях. 14-каратово (14K) злато съдържа 14/24, или 58,5% чисто злато, докато 18-каратово (18K) злато съдържа 18/24, или 75% чисто злато. 24-каратово (24K) злато е 100% чисто злато. Така че колкото по-чисто е златото, толкова по-скъпо и меко ще бъде, но и по-крехко. 14K и 18K златни бижута са по-здрави и издръжливи от 24K златни бижута, защото са добавени сплави за укрепване. 24-каратовото злато се проверява по-лесно за автентичност, но може да се износи по-бързо и да се обезцвети.
Има различни видове годежни пръстени: златни годежни пръстени (бяло, жълто, розово), платинени годежни пръстени, годежни пръстени с циркони, годежни пръстени с диаманти и други скъпоценни камъни, било то сапфири, рубини или смарагди.
Благородните метали, използвани за годежни пръстени, варират в зависимост от предпочитанията и бюджета на всеки човек. Златото е популярен метал и се среща в различни цветове, но може лесно да се надраска. Платината, въпреки че е по-скъпа от златото, се счита за един от най-ценните метали и е много издръжлива. Паладият е подобен на платината, но е по-евтин, докато титанът е много издръжлив, но по-малко ценен от другите метали. Среброто е по-евтин вариант, но е по-податлив на драскотини и изисква по-честа поддръжка. Изборът на метал зависи от личните предпочитания, бюджет и начин на живот.
Преди да започнете да търсите годежен пръстен, е важно да определите бюджет. Това ще ви помогне да се съсредоточите върху опции, които попадат във вашите финансови ограничения и ще ви помогне да избегнете компромиси, които не искате да правите. След като определите бюджета си, можете да започнете да проучвате различните варианти за вашия годежен пръстен. Можете да търсите онлайн или в магазини за бижута. Важно е да вземете предвид предпочитанията и стила на човека, който получава пръстена, както и металите и камъните, които му харесват. След това е важно да проверите качеството му. Уверете се, че пръстенът е изработен от метала, който желаете, и че камъните са с добро качество и правилно поставени. Препоръчително е да купувате от магазин, който предлага гаранции за качеството на продуктите си.
За да поддържате годежния си пръстен в добро състояние, е важно да се грижите правилно за него. Можете да започнете, като използвате специален почистващ разтвор или топла вода и мека четка, за да отстраните всички замърсявания или прах, натрупани върху пръстена. Най-добре е да избягвате да носите годежния си пръстен, докато почиствате или използвате химикали като парфюм или разтвори, съдържащи хлор. Когато не носите пръстена, съхранявайте го на сухо и тъмно място, като чекмедже или кутия за бижута, за да избегнете износване от излагане на въздух или слънчева светлина. Избягвайте да носите годежния пръстен по време на спорт или тежки физически дейности, които могат да доведат до износване или деформация. Освен това го проверявайте периодично за дефекти или износване и, ако е необходимо, отидете при бижутер, за да го поправи или почисти професионално.
С всяка поръчка на бижута TEILOR, направена онлайн, вие се наслаждавате на първокласно опаковане на бижутата, безхвени вноски, доставка до 48 часа и връщане до 14 дни. Освен това вие сте гарантирани, че вашите бижута са сертифицирани и можете да се възползвате от ремонт в сервиз на TEILOR.