Препоръчани продукти

Показване
108 Продукти

Сортиране по

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Смарагдът е форма на минерала берил, който е зелен на цвят поради наличието на хром и понякога ванадий. Смарагдът е един от четирите традиционни скъпоценни камъка, заедно с диаманта, сапфира и рубина.
Тези пръстени стават все по-популярни през последните години, отчасти благодарение на резониращия скъпоценен камък, който предлага привлекателна алтернатива на традиционния диамантен годежен пръстен. Емблематичен пример е годежен пръстен на Джаки Кенеди, който беше колумбийски смарагд, заобиколен от диаманти.
Поради резониращия си цвят, смарагдите често се използват в изящни колиета. Едно от най-известните е огърлицата "Cambridge Emerald", принадлежаща на кралския дом на Великобритания. Колието, което може да се превърне и в тиара, съдържа девет големи смарагда с общо около 500 карата.
За да запазите блясъка на бижута със смарагд, те трябва да се почистват внимателно с топла вода и мек сапун, без да се използват абразиви или ултразвуково почистване, което може да навреди на камъните. Уверете се, че бижута със смарагд се съхраняват отделно от други камъни или метали, за да се предотвратят надрасквания, и се опитайте да избегнете излагането на химикали като парфюми или козметика и температурни промени.