Платинена
любовна история

Представяне на 5 нови звездни бижута:
платинени годежни пръстени с различни изработки,
които са с диаманти, класифицирани от De Beers Institute of Diamonds.

Изключително издръжливи.
Основен продукт в индустрията за фини бижута.

Безкрайна любовна история. Наричаме я ПЛАТИНЕНА.

#1
МЕТАФОРАТА НА ОБВЪРЗАНОСТТА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ

Нищо не държи диаманта по-здраво от платината. Тъй като уникалността е всичко в булчинските сватби, този платинен пръстен за принцесата винаги ще привлича окото и ще предизвиква положителни реакции. Говорейки за запечатването на любовта с благодат.

#2
НАЙ-СКЪПОЦЕННИЯТ

В миналото се смяташе, че платината е единственият метал, подходящ за един крал. Кушън изрязването е една от най-старите диамантени форми, кръстоска между кръглото брилянтно изрязване и рязането тип принцеса. Този платинен пръстен винаги ще се хареса на любителите на диамантите, тъй като е нещо различно, красиво и необичайно.

#3
НЕСРАВНИМА КРАСОТА

Днес платината е синоним на лукс и качество. Благодарение на спиращия дъха блясък, този платинен пръстен с овална форма изглежда ласкателно на почти всички форми на пръстите. Това може да бъде идеалният годежен пръстен за Вашата любовна история.

THE 4C
1
ИЗРЯЗВАНЕ

Изрязването на диаманта често се смята за едно от най-важните му качества. Необходими са търпение, умения и опит за експерт по рязане на диаманти, за да извае диамант с идеални пропорции, тъй като неточността ще повлияе на пречупването на диаманта или на вътрешната светлина. Изрязването на диаманта се отнася до качеството на всяка малка повърхност, наречена фасет. Един добре шлифован диамант ще има внимателно изработени и позиционирани фасети в области, известни като корона, пояс и павилион. Фасетите са полирани до размери и ъгли с математическа точност, за да се увеличи максимално способността на диаманта да отразява и връща светлина към зрителя. Това се описва като „живот“ на диаманта.

Степента на изрязване на диаманта се оценява в следния диапазон:

ОТЛИЧНО

ПЛИТКО

СЛАБО

Цветът на диаманта се оценява по липсата му – като капка чиста вода, идеално структурираният диамант е напълно чист. Но тъй като безцветните диаманти естествено се развиват в малко по-различни нюанси, ние използваме скала за оценяване от D до Z, за да покажем дали един диамант е наистина безцветен (D) или почти бял (Z).

Разликите между една степен на цвят и следващата са много фини, така че класификацията се извършва при контролирано осветление и при прецизни условия, като се използва набор от основни диаманти за сравнение и точност.

Естествените диаманти също се срещат в нюанси на синьо, зелено, жълто-оранжево, розово, червено и дори черно. Известни като „диаманти с модни цветове“, те са изключително редки и ценни. Те се класифицират според тяхната сила на цвета, като повече цвят има по-голяма стойност.

Степента на цвета на диаманта се оценява в следния диапазон:

БЕЗЦВЕТЕН

ПОЧТИ БЕЗЦВЕТЕН

ЛЕКО ЗАТЪМНЕН

ЛЕКО ЖЪЛТ

ОТЛИЧНО

Всеки диамант е извървял епично пътуване в продължение на милиарди години, резултат от високи температури и екстремни налягания дълбоко в Земята и изнесен на повърхността чрез вулканични изригвания. Този естествен процес е довел до това, че почти всички диаманти развиват малки естествени елементи, наречени включения, по време на своето пътуване.

Има много видове включения, като например уловени минерали като аметист, малки фрактури, причинени от температурни промени или малки облаци, направени от хиляди микроскопични диамантени кристали. Гемологът ще изследва всички включения при 10-кратно увеличение, за да определи техните индивидуални характеристики като размер, позиция, брой, контраст и природа, преди да присвои обща степен на прозрачност на диаманта. Въпреки че обикновено не се виждат с просто око, включенията влияят на стойността на диаманта чрез степента на прозрачност. Колкото по-близо е един диамант до това да бъде чист, толкова по-рядък е той и колкото по-висок е класът, следователно толкова по-голяма е стойността му.

Прозрачността на диаманта се класифицира в диапазон от безупречен до с включвания:

FL
IF
Flawless (FL): нямат никакви вътрешни характеристики или петна, видими при увеличение до 10 пъти.
VVS1
VVS2
Very very slightly included (VVS): Тези диаманти съдържат малки включения, които са трудни за намиране дори от експерти по диаманти.
VS1
VS2
Very slightly included (VS): Диаманти с Very Slightly Included прозрачност имат повече включения. VS1 диамантите имат по-малко включения от VS2 диамантите.
SI1
SI2
Slightly Included (SI): диамантите ще покажат по-очевидни включения при 10-кратно увеличение.
I1
I3
Included (I): Категоризирани I1, I2 и I3, Included диамантите ще имат включения, видими с невъоръжено око.

В древния свят семената от Рожков са били използвани като ориентир за теглото на диаманта. Методите за претегляне на диаманти станаха много по-прецизни оттогава – днес ние измерваме теглото на диаманта в карати. Един карат е равен на 0,2 грама и след това се разделя на 100 точки. Това означава, че диамант от половин карат или 0,50 карата е известен също като диамант с 50 точки.

Каратът често се бърка като мярка за размер, но всъщност е мярка за тегло. Тъй като диамантите стават все по-редки, колкото по-голямо е теглото в карата, един по-тежък диамант е по-ценен от еквивалентното общо тегло на няколко по-леки диаманта – един диамант от един карат обикновено ще струва повече от два диаманта от половин карат.

DE BEERS INSTITUTE OF DIAMONDS

Създаден през 1888 г., Институтът De Beers е водеща световна компания за диаманти, която насочва хората да направят своето лично пътешествие и да откритият света на изяществото и красотата. Използвайки най-доброто произведение на изкуството на природата, TEILOR избира най-редките естествени диаманти, създавайки отличителни дизайни, всеки толкова уникален, колкото и неговият носител.

ВОДЕЩО В СВЕТА ОЦЕНЯВАНЕ
De Beers Institute of Diamonds вярва, че купувачите трябва да се чувстват уверени, когато купуват диамант и затова компанията се стреми да предложи ниво на професионализъм и почтеност, ненадминати в индустрията.

Използвайки над 130 години опит, De Beers Institute of Diamonds ексклузивно класифицира естествени и необработени диаманти. Тяхното класифициране съчетава технологии и техники от 21-ви век с водещите индустриални стандарти. Тази комбинация от иновативни системи за класифициране и прозрачно-публикувани стандарти гарантира несравнима точност и глобална последователност при класифицирането на диаманти.
НАШИТЕ ЦЕННОСТИ ПРИ ОЦЕНЯВАНЕ
ТОЧНОСТ
De Beers Institute of Diamonds laboratories използвайте водещи на пазара инструменти и собствена технология, за да поддържа класификацията и да предостави най-точните и последователни оценки на диаманти.
De Beers Institute of Diamonds гарантира целостта на всички техни процеси чрез използване на система „черна кутия“, където диамантите се разпределят в анонимни кутии, така че всеки диамант да се оценява справедливо само според характеристиките му.
De Beers Institute of Diamonds наема едни от най-опитните оценители в света, които преминават през стриктно обучение, така че да имат знанията и опита да оценят точно и последователно всеки диамант, където и да е бил добит.
PERPETUAL LOVE

Открийте цяла колекция, оценена от De Beers Institute of Diamonds.
Разгледайте ексклузивни годежни пръстени, зашеметяващи парчета от бяло, розово и жълто злато, украсени с различни форми на диаманти.