Препоръчани продукти

Показване
110 Продукти

Сортиране по

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Перлите са единствените скъпоценни камъни, създадени от живи същества. Те са продукт на естествен процес, при който ракообразните и мекотелите произвеждат слоеве седеф около чуждо тяло.
Най-популярните бижута с перли са перлените колиета и перлените обеци. Перлените колиета се считат за класически и елегантни, добавяйки изискан и изискан акцент към официални или ежедневни тоалети. Перлените обеци също са високо ценени заради финия си и женствен вид и са подходящи за различни поводи и стилове на обличане.
Размерът на перлите може да варира от много малки, няколко милиметра, до редки и скъпоценни перли с диаметър над 15 mm. Големите идеално кръгли перли са много ценни.
Цветовете на перлите могат да варират от чисто бяло до пастелни нюанси на розово, кремаво или синьо. Има и черни перли, които се считат за едни от най-редките и скъпи.
Естествените сладководни перли се формират естествено в сладководни черупки, без човешка намеса, и са по-редки и по-ценни от култивираните перли, с разнообразие от уникални форми, цветове и текстури.
Култивираните перли са създадени чрез човешка намеса в процеса на формиране, чрез въвеждане на ядро или чужда частица в черупка или мекотело. Те могат да се произвеждат както в сладка, така и в солена вода и са ценени заради разнообразието от форми и цветове, които могат да представят.
За да се грижите за перлените бижута, избягвайте излагането на слънчева светлина, силни химикали, включително парфюми и козметика. Перлите са чувствителни към киселини и прекомерно изсушаване, така че трябва да се избърсват с мека, влажна кърпа след всяко носене.