Показване
407 Продукти

Сортиране по

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Има много видове златни гривни, всяка със специални характеристики като дизайн, тегло, дебелина и текстура. Верижната гривна е тънка и минималистична, състояща се от златна верижка. Гривната талисман е гривна, която има една или повече прикрепени висулки към нея. Твърдата гривна е фиксирана гривна без закопчалка и има семпъл дизайн. Маншетната гривна е гривна, която пасва на ръката и има отворена форма, така че може да пасне на няколко размера китки. Гривната за тенис се състои от редица скъпоценни камъни, обикновено диаманти, поставени в тънка верижка от бяло, жълто или розово злато и закопчани с катарама.
Важно е да вземете предвид стила и дизайна на бижутата, с които искате да ги съчетаете. Препоръчваме да избирате гривни със същия или подобен дизайн, като скъпоценни камъни или тънки верижки. Освен това е важно да съчетаете цветовете на бижутата, така че да създават визуално приятна хармония.
Препоръчително е да не носите златни гривни по време на душ или плуване, тъй като водата, хлорът и солите могат да ги повредят, особено тези със скъпоценни камъни.
За да изберете правилния размер за златна гривна, се препоръчва да измерите обиколката на китката с рулетка или гъвкава лента. Важно е да не измервате твърде плътно и да добавите между 1,5 и 2,5 сантиметра към полученото измерване, за да осигурите удобно прилягане.
Каратът се отнася до чистотата на златото или количеството злато в сплавта. Златото се измерва в карати и един карат се равнява на 0,2 грама. 18-каратова златна гривна съдържа 75% злато и 25% други метали, докато 14-каратова златна гривна съдържа 58,5% злато и 41,5% други метали. Колкото по-голямо е теглото в карата на гривната, толкова по-ценно и чисто ще бъде златото.
Най-добрият начин да се грижите за златна гривна е да я почиствате редовно с леко влажна гъба и сапун. Важно е да избягвате използването на химикали или абразивни разтвори, тъй като те могат да повредят или оцветят златото. След почистване изплакнете обилно и подсушете с мека кърпа.

Златна гривна: Универсален аксесоар


От древни времена златните гривни са сред любимите бижута както за жени, така и за мъже. Винаги са подходящ избор за подаръци в тези случаи, когато искаме да изненадаме и да придадем радост. Изработени от жълто, бяло или розово злато, с 14k или 18k, гривните допълват всекидневните,както и тоалетите за повод, добавяйки елегантност.


Модели на гривни от злато в TEILOR


Колекциите на бижутерията на TEILOR включват разнообразие от гривни за жени и мъже, подходящи за всеки стил и повод. От класически гривни до гривни с пръстени, до гривни с диаманти и тези със полускъпоценни камъни, определено ще намерите перфектния модел за вас. Изследвайте възможностите, откривайте и ги пробвайте. Без значение дали избирате проста златна гривна или избирате тенис гривна, уверете се, че тя съответства на вашия стил и на бижутата, които вече притежавате.


Съвети за съчетаване на златни гривни


Искате ли да сте сигурни, че правилно съчетавате златните гривни с останалите си тоалети? Няма строги правила, само препоръки, а вашето въображение може да създаде най-привлекателните комбинации. Въпреки това можете да разгледате няколко съвета, за да направите целия процес по-лесен. Първо и най-важно, обмислете повода, за който се подготвяте. Това формално или неформално събитие е? Специален повод ли е? Също така не бива да пренебрегвате цветовете на облеклото си: изберете цветни бижута със скъпоценни камъни за едноцветни тоалети и диамантени гривни или камъни в по-леки цветове за цветни тоалети. И не забравяйте най-важния аспект: радостта от носенето на вашите любими бижута.