Препоръчани продукти

Показване
57 Продукти

Сортиране по

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Брошките имат различни значения и те зависят от дизайна, материала и контекста, в който се носят. Някои брошки имат чисто декоративна цел, други се носят като символ на принадлежност към определена организация или група, а трети като символ на традиция или култура.
Брошката може да се носи на всяка част от палтото: от лявата или дясната страна на яката, на рамото, гърдите или ръкава. Важно е да намерите хармония с тоалета и да избягвате интегрирането на брошката в комбинация от аксесоари, които могат да изглеждат претрупани.
Брошките се изработват от различни материали като злато, сребро, скъпоценни камъни, перли, кристали, стъкло или текстил. Най-подходящите материали за брошките зависят от вашите предпочитания и целта, за която се носят.
Най-често срещаните скъпоценни камъни, използвани в дизайна на брошки, са диаманти, рубини, сапфири и смарагди. Въпреки това, полускъпоценни камъни като аметисти, топази и турмалини също често се включват в брошки заради тяхното разнообразие от цветове и форми.
За да носите брошка със скъпоценни камъни с други бижута и аксесоари, помислете за цвета, стила и размера на скъпоценните камъни. Уверете се, че брошката и другите бижута имат хармоничен и допълващ се вид и избягвайте прекалено натоварени или противоречиви комбинации.
Брошката трябва да се почиства и поддържа според материала, от който е изработена. Някои брошки могат да се поддържат с разтвор за почистване на бижута или леко влажна гъба, докато други изискват специализирано почистване. Избягвяйте надраскването на брошката и проверявайте дали системата за закопчаване е сигурна.
Брошките с диаманти или други скъпоценни камъни са ефектни бижута, които могат да допълнят Вашето облекло за специални или официални събития. Те имат силно визуално въздействие и са символ на елегантност и изтънченост. Брошките с цветни камъни като сапфири, рубини или смарагди добавят цвят и разнообразие към Вашата колекция от бижута и могат да се носят за по-малко официални събития. Тези брошки могат да бъдат направени от злато, сребро или други благородни метали, в зависимост от Вашите предпочитания. Перлените брошки предлагат елегантен и изтънчен стил и са идеални за допълнение към официални или вечерни тоалети. Те са вечни и могат лесно да се носят за всеки повод. Брошки с минималистичен дизайн, като злато или сребро, са универсални елементи, които можете да носите всеки ден. Те са идеални за добавяне на нотка стил към ежедневни тоалети или за завършване на офис тоалет. Брошки с ретро или исторически дизайн подхождат на ретро или винтидж стил и са идеални за добавяне на нотка оригиналност и индивидуалност към вашето облекло. Те могат да бъдат направени от различни материали и могат да бъдат намерени в магазини за антични или ретро бижута.

Брошки - класически аксесоар


Сред най-старите аксесоари са брошките, чиято история ни отвежда до времето на Римската империя, когато те са имали много по-практична роля от днес. Първоначално брошките се носели, за да закрепят облекла като пелерини и туники. По-късно тези бижута намериха място в гардеробите на дамите, и започнаха да се появяват все по-разнообразни дизайни. Брошки с висулка, камеи, брошки с диаманти, перли, златни брошки със полускъпоценни камъни и дори брошки, подходящи за вечерни рокли - всички тези елементи разнообразиха още повече колекциите от бижута за жени, вдъхновявайки майсторите ювелири да създават истински произведения на изкуството. Днес златните брошки са изявени аксесоари, предаващи увереност, елегантност и изтънченост.


Съвети за носене на брошки


Изключително универсални, брошките могат да се носят по безброй начини. За разлика от повечето бижута за жени, които често са ограничени до конкретни стилове на носене, брошките не са предназначени само за носене на гърдите, например. Нека ви води въображението ви и носете любимата си брошка по свой собствен уникален начин. С лента и малко смелост можете да я добавите като аксесоар за коса или като висулка на вашия гривни. Освен това, можете да възстановите брошката към нейната оригинална функция: закрепване на облеклата. Закрепете шал или шал с този бижутерски елемент или придайте необичайна форма на голяма блуза или по-дълга пола, като прикрепите единия край креативно. Открийте моделите на брошките в колекциите на TEILOR бижута и добавете специален акцент към ежедневните си тоалети.